Op weg naar een klimaatneutraal bedrijf

META-Regalbau sluit zich aan bij het projectinitiatief "paden naar een klimaatneutraal bedrijf"

20-02-2023

De thema's milieubewustzijn en duurzaamheid hebben bij MEA een zeer hoge prioriteit, daarom heeft het bedrijf zich nu aangesloten bij het projectinitiatief "Paden naar een klimaatneutraal bedrijf".

Al jaren staan de thema's milieubewustzijn en duurzaamheid centraal bij META in Arnsberg. Hieruit blijkt bijvoorbeeld de regelmatige certificering van het energiemanagementsysteem volgens DIN EN ISO 50001:2018 en de bijbehorende energiebesparing. META
is ook gecertificeerd door EcoVadis, waar het bedrijf op de proef wordt gesteld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gebieden milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen bevinden zich in de testfase in het kader van deze certificering. Onlangs heeft het bedrijf META-Regalbau GmbH & Co. KG zich aangesloten bij het projectinitiatief "Paden naar een klimaatneutraal bedrijf".

Het project "Paden naar een klimaatneutraal bedrijf" wordt geleid in samenwerking tussen de Klimaschutz-Unternehmen e.V. en de afdeling Milieuvriendelijke Producten en Processen (upp) van de Universiteit van Kassel. In dit initiatief ontwikkelen verschillende bedrijven op maat gemaakte roadmaps met wetenschappelijke ondersteuning om hun uitstoot van broeikasgassen dienovereenkomstig te verminderen.

Klimaschutz-Unternehmen e.V. is een brancheoverkoepelend bedrijfsnetwerk van de Duitse economie dat zich inzet om de Duitse klimaatbeleidsdoelstellingen te bereiken met innovatieve oplossingen. Opgericht op initiatief van het federale ministerie van Milieu (BMUV), het federale ministerie voor Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK) en de Duitse Kamer van Industrie en Handel (DIHK), omvat het nu 61 bedrijven van elke omvang.
Meer informatie: https://www.klimaschutz-unternehmen.de

Door zich aan te sluiten bij dit projectinitiatief wordt de specialist in magazijntechnologie uit Arnsberg op dit ambitieuze pad vergezeld door experts. Het doel van deze transformatie is heel duidelijk: META wordt klimaatneutraal! "Op deze manier zullen we ons steentje bijdragen aan deze taak voor de samenleving als geheel – en zonder zogenaamde greenwashing", legt Dr. Klaus Vatter, Managing Director bij META, uit.

Verschillende maatregelen, hefbomen en problemen zijn al geïdentificeerd in een eerste intensieve workshop samen met de externe projectmanagers en zullen in de toekomst worden geïmplementeerd op de Arnsberg-site in fabrieken 1 en 2 op de Westring.

META klimaatneutraal